BENVINGUTS/ES



Us trobeu en un blog en pràctiques, en ple funcionament, doncs, hi trobareu un recull d'experiències, dubtes, neguits i projectes.

Al llarg de les pràctiques esdevindrà com a un espai de trobada on poder expressar les diferents fases del Pla de treball del Practicum II de Psicopedagogia.

Així doncs, espero poder rebre les vostres visites i agraeixo els vostres comentaris, sempre són una bona font de noves idees i nous plantejaments!

divendres, 22 d’abril del 2011

REFLEXIONANT SOBRE EL PROCÉS

Aquests dies m'he pogut dedicar més a fons a reflexionar sobre el procés de pràctiques que estic realitzant. ës un procès personal, una nova visió en la qual crec que hi estic aprenent molt.

La meva experiència professional prèvia sempre s'ha centrat en l'educació especial dels alumnes més menuts i la veritat és que endinsarme en la dinàmica dels adolescents em feia una mica de por, per desconeixement suposo. En aquest aspecte he d'estar agraïda a la meva tutora del centre i els altres professionals que hi treballen doncs, des d'un principi m'han obert les portes i m'han facilitat tot allò que necessitit: explicacions, reunions, documentació del centre, ...

Personalment, estic contenta de la meva pròpia evolució, veig que m'està resultant engrescador poder conversar i participar en les sessions amb els grups d'adolescents. He establert un vincle amb ells, em comencen a conéixer i jo a ells/es. M'he adonat que estan en un moment de molts canvis, dubtes i incerteses i que molts/es mostren pors sobre el futur. La psicopedagoga, els dóna confiança i els va guiant poc a poc cap a la maduresa, potenciant-los el teu autoconcepte, els anima a millorar, a confiar en què ells/es poden i que si fan aquest petit esforç de reflexió prendran les decicions correctes. Em vaig anotar una frase sorgida espontàniament que crec que va ser molt adient: parlant sobre les relacions sexuals i el consum de drogues, els va dir: "jo no estic aquí per pendre les vostres decicions, sou vosaltres els que sou capaços de decidir què voleu ser i en què us voleu converir, però nosaltres (referint-se a ella i a l'infermer) serem aquí per ajudar-vos".

3 comentaris:

  1. Estupendo el que expliques Meritxell. Mica en mica tots anem aprenent i agafant confiança.
    Ánim!

    ResponElimina
  2. Doncs sí, Carme! està sent tota una experiència!!!

    ResponElimina
  3. Ei Meritxell, pel que veig t'està sent molt profitós el practicum, enhorabona per tot plegat! la veritat és que crec que les pràctiques són una oportunitat que tenim de poder conèixer altres àmbits als que potser mai accediriem si no fos per la formació de pràctiques.
    Per altra banda, comentes que estàs molt agraida als professionals en general perquè t'estan tractant com un més i això si que és enriquidor!! A mi m'està passant el mateix, els professionals del meu centre m'han rebut amb els braços oberts i em tenen en compte en tot moment, s'agraeix aquest tracte, a més que t'afavoreix tot el procés a fer!! ànims amb el projecte!!

    ResponElimina