BENVINGUTS/ES



Us trobeu en un blog en pràctiques, en ple funcionament, doncs, hi trobareu un recull d'experiències, dubtes, neguits i projectes.

Al llarg de les pràctiques esdevindrà com a un espai de trobada on poder expressar les diferents fases del Pla de treball del Practicum II de Psicopedagogia.

Així doncs, espero poder rebre les vostres visites i agraeixo els vostres comentaris, sempre són una bona font de noves idees i nous plantejaments!

dijous, 21 d’abril del 2011

REUNIÓ DE COORDINACIÓ AMB L'INFERMER DEL CENTRE EDUCATIU

Un servei del qual disposa l'IES és la visita d'un infermer cada dimecres al matí. Aquest passa consulta entre aquells alumnes que vulguin i ho fa de manera totalment confidencial.

Tot i així, des del centre s'adonen que no és un recurs prou utilitzat i pretenen donar-lo a conéixer de nou a tots els alumnes. PEr a aquest motiu, he estat en unes reunions de coordinació entre les psicòlogues del centre i l'infermer per programar les sessions amb els alumnes.

En aquestes reunions he pogut observar la funció dinamitzadora de la meva tutora doncs, ha estat una guia per a l'infermer en el moment de com enfocar les seves funcions davant els alumnes amb més necessitats (alumnes que consumeixen drogues: cannabis, majoritàriament i que han hagut d'estar atesos en algun moment per les psicòlogues del centre).

Així doncs la programació de les sessions serà:

SESSIÓ AMB GRUP REDUÏT D'ALUMNES

PLUJA DE CONEIXEMENTS PREVIS PER MITJÀ DE PREGUNTES:

- CONEIXEU QUE ÉS EL SERVEI DE CONSULTA OBERTA?
-QUINS PROBLEMES TENIU QUE CREIEU QUE ES PODRIEN SOLUCIONAR DES DE LA CONSULTA OBBERTA?
-SOU CONSCIENTS DE COMPANYS/ES VOSTRES QUE TENENE ALGUN PROBLEMA I ELS RECOMANARÍEU VENIR-HI?

TREBALL EN PETIT GRUP SOBRE ELS TEMES PLANTEJATS.

AVALUACIÓ DE LA INCIDÈNCIA D'AQUESTES SESSIONS EN LES CONSULTES DELS ALUMNES A L'INFERMER.

3 comentaris:

  1. Tema molt interessant Maritxell. Et volia preguntar sobre l’infermer que va cada dimecres al matí a l’IES, d’on ve, qui el paga, com es pot demanar aquest servei? Gràcies.
    Carme

    ResponElimina
  2. Hola Carme! jo em vaig fer la mateixa pregunta! Em va explicar que forma part d'un programa de la generalitat. L'infermer treballa en un dels hospitals de la població i es desplaça a l'IES cada dimecres. És un programa sobre l'Educació de la salut amb caire preventiu.

    Jo, acostumada a l'àmbit de la primària em va semblar molt interessant la seva feina. Estic intentant recopil·lar més informació sobre aquest Programa, quan la tingui, la penjaré al blog!

    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Moltíssimes gràcies. És molt interessant aquest recurs. És bo saber com es pot sol·licitar. Ja ho veuré en el teu blog.
    Carme

    ResponElimina