BENVINGUTS/ES



Us trobeu en un blog en pràctiques, en ple funcionament, doncs, hi trobareu un recull d'experiències, dubtes, neguits i projectes.

Al llarg de les pràctiques esdevindrà com a un espai de trobada on poder expressar les diferents fases del Pla de treball del Practicum II de Psicopedagogia.

Així doncs, espero poder rebre les vostres visites i agraeixo els vostres comentaris, sempre són una bona font de noves idees i nous plantejaments!

divendres, 22 d’abril del 2011

PROVES D'ACCÈS A GRAU MITJÀ

Una de les funcions de la psicopedagoga del centre és la d'Orientar els alumnes cap a les diferents possibilitats formatives o de sortida laboral que tenen en funció del seu nivell d'estudis i/o de les seves capacitats personals.

En el cas dels alumnes que participen en el programa de diversificació curricular, com a mesura d'atenció a la diversitat, se'ls ha assessorat per a que s'inscriguins a les proves d'accès de grau mitjà i així poder tenim una via formativa més, en cas que no assoleixin la ESO.

Se'ls ha presentat una web del depratament d'ensenyament que m'ha semblat molt interessant on de manera molt intuïtiva els va guiant per les diferents possibilitats que tenen.

http://www.gencat.cat/educacio/orientaciofp/ca.htm

Així doncs, 14 al 27 de març del 2011 hi va haver la inscripció a les proves, tots els alumnes que des del centre es creu que poden acollir'shi s'hi han inscrit amb l'assessorament de les psicopedagoges i dels seus tutors/es. Aquestes sessions van ser un dels primers contactes que vaig tenir amb els alumnes, doncs, els vaig ajudar a inscriure's telemàticament a aquestes proves.

Durant el procès els alumnes manifestaven dubtes sobre el seu futur, incerteses sobre si podrien continuar estudiant i dedicar-se a allò què els agradava (tot i que encara no ho tenen molt clar). Manifestaven que els interessava l'àmbit dels esports i el sanitari, entre altres.

En les sessions següents, vam facilitar-los informació sobre els diferents cicles formatius als quals podien accedir i en què consistien.

Per a mi, va ser una tasca molt interessant, desconeixia les possibilitats actuals dels cicles i de les sortides formatives i professionals dels alumnes de la ESO. i bé, ara el dia 10 de maig tenen les proves, que hi hagi sort!!

A continuació us enganxo el link de la informació sobre les proves d'accès per si us pot interessar:

http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament/menuitem.a735c8413184c341c65d3082b0c0e1a0/?vgnextoid=445ac77cd2bdf110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=445ac77cd2bdf110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada