Aquestes dues setmanes a l'IES on realitzo les pràctiques, he participat en unes sessions de prevenció sobre educació sexual als alumnes de 4rt d'ESO.
L'experiència ha estat molt profitosa doncs hi han hagut una sèrie d'aspectes que volia destacar:
1- la preparació prèvia de l'activitat des del servei d'orientació (l'activitat ha estat realitzada per les dues psicòlogues del centre).
2- la dinamització de les sessions, ha estat:
- En una primera sessió els alumnes es dividien en grups de 4 i anaven passant pels diferents panells explicatius i responien unes qüestions plantejades prèviament sobre coneixement prèvis que tenien i dubtes que podien resoldre amb els panells. Per exemple: Quines malalties de transmissió sexula coneixes?, quin és mètode més eficaç per previndre la transmissió d'aquestes malaties?, ...
- En una segona sessió, es dividia els alumnes en un grup de npis i un de noies i es plantejaven qüestions sobre: qu´`e és el que et fa més il·lusió sobre les relacions sexuals? quines coses et fan por? què creus que hauran respost els nois? Després tot junts es posaven en comú el què s'havia comentat (sempre mantenint la confidencialitat). I una vegada s'havia establert un grau de confiança es plantejaven més qüestions en petit grup que s'anaven comentant tots junts. Finalment es dóna la informació sobre l'ús del preservatiu i com col·locar-lo (de forma pràctica) i s'ensenya el què és el preservatiu femení.
Bé, crec que la conclusió a la què he arribat ha estat que la prevenció és la millor eina que tenim per donar informació als nostres joves. i fer-ho d'una manera oberta, normalitzada i sense prejudicis és la millor metodologia per arribar a establir vincles de confiança.
home walk in fridge
Fa 2 anys